Bram Bakker

Bij Bram Bakker op de sofa … euh loopband

Soms heb je er weleens behoefte aan je gedachten of diepste zieleroerselen te delen met iemand die goed kan luisteren en je weer op weg kan helpen als je wat bent vastgelopen. Een psychiater bijvoorbeeld. Tijdens een rustig duurloopje is het dan fijn keuvelen, terwijl je tegelijkertijd allerlei geluksstofjes in je hersenen aanmaakt om er weer bovenop te komen. Daar is dan wel een hardlopende psychiater voor nodig. Nou, die hebben we!

BB01

Bram Bakker, psychiater en publicist uit Bloemendaal, experimenteerde in de jaren negentig al met het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop bij cliënten met depressie. Later ontwikkelde hij de runningtherapie zoals dat nu door honderden runningtherapeuten in Nederland wordt gegeven voor de begeleiding van mensen met diverse gezondheids- en psychische klachten. Bram Bakker is fervent hard-, marathon- en ultraloper.

Hij geeft maximaal 10 consulten van een uur weg voor het goede doel van Serious Request. Voor 250 euro mag je met hem op de loopband en krijg je een consult van een vol uur.