Blog Suzanne

 

En zo begon het…

Genietend van overheerlijke zelfgemaakte pizza’s en een wijntje, zaten vier hardlopers aan de keukentafel gezellig te bomen over van alles en nog wat. Patrick, Walter, Ankie en ik. Het gesprek kwam op Serious Request. Tof dat het glazen huis dit jaar in Haarlem staat! De tiende keer al niet? En wat een pittig thema. Zouden we daar als KennemerRunners niet iets voor kunnen doen? En daar gingen we…

Wat zouden we kunnen doen? Iets met lopen natuurlijk. Alleen voor de KennemerRunners? Nee, voor elke hardloper uit Haarlem. Wat uit Haarlem, uit heel Nederland. Zouden we niet een loopje door de stad en de omgeving van Haarlem kunnen organiseren? Of een estafette? 24 uur lang. We zouden ook op loopbanden kunnen lopen in een eigen glazen huis. Waarom niet vanaf het moment dat de DJs het glazen huis in gaan totdat ze er weer uit komen? 6×24 uur. Iedereen loopt een uur. 144 lopers moet toch te doen zijn…

Twee dagen later aan het einde van de training komt Herco naar me toe. Hey Suus, ik loop al een hele tijd rond met een idee. Kunnen we niet met de KennemerRunners iets doen voor Serious Request? Het glazen huis staat in Haarlem dit jaar. Ik dacht aan een estafette of zo… Dat kon geen toeval zijn. Hier moesten we iets mee gaan doen!

En toen ging het los. Ik vertelde Herco over onze pizza avond en het idee van de 6×24 uurs estafette op loopbanden. Langzaam begon het stuiteren… Bovenop de Konijnenberg in de KennermerDuinen. Onderweg terug naar de sporthal ontstonden er allerlei plannen rondom het idee van de estafette. We gaan het gewoon doen! Patrick wil vast ook helpen. John stond naast ons tijdens het rekken, zag ons gestuiter en hoorde ons enthousiaste verhaal. Ter plekke besloot hij dat hij wel mee zou helpen met de organisatie. Toen waren we al met zijn vieren. Dit moet dan toch gewoon lukken!

Wat rond vertellen en mailen over onze plannen, leverde een berg van enthousiaste reacties op en we stuiterden vrolijk verder. Snel vonden we nog twee lopers die de organisatie mee wilden oppakken: Betty en Kevin. We konden aan de slag.

Inmiddels zijn we nog meer enthousiaste reacties verder, staan de website en de social media, hebben we een locatie, zijn Loopgroep03 en The Bootcampclub aangehaakt en zijn er nog veel meer ideeën, plannen en geinteresseerden. We stuiteren met zijn allen vrolijk verder en gaan voor een mega succes. Zo veel mogelijk geld ophalen voor Serious Request! Wat mij betreft moet 288 lopers ook te doen zijn, of 432… Loopbanden genoeg!

Suzanne