Blog Betty

 

Heel Haarlem Holt in een stroomversnelling

Nadat de eerste ideeën over een hardloopactie rond het Glazen Huis in Haarlem waren uitgewisseld kwamen Suzanne, Herco en Patrick tot de conclusie dat ze er nog wel wat mensen bij konden gebruiken om Heel Haarlem Holt op te gaan zetten. Dus werd er geïnventariseerd wie aan zou willen haken. Nou heb ik altijd de neiging om mee te willen doen bij leuke, bijzondere activiteiten, maar mijn tijd is zo af en toe ook best schaars. Twijfel twijfel, maar toch de knoop doorgehakt: “Ja, ik doe graag met jullie mee!” Ook John en Kevin sloten aan en we konden van start.

Vanaf dat moment heb ik het idee in een achtbaan terecht te zijn gekomen. Want de actie groeit en groeit. Steeds meer loopgroepen, atletiekverenigingen, bedrijven, winkels, noem het maar, laten ons weten dat ze op de één of andere manier mee willen doen. Hoewel het hele evenement nog moet beginnen, ben ik nu al trots op wat we hebben bereikt en wat een saamhorigheidsgevoel dit alles teweeg brengt. Het lijkt wel of iedereen zijn steentje wil bijdragen aan het ondersteunen van vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. En dat ook nog eens in je eigen stad waar je met z’n allen een prachtig event kunt neerzetten.

Het is dus aanpoten om alles voor elkaar te krijgen wat we voor ogen hebben: de website, een mooie locatie, de aankleding, de contacten met andere deelnemers, het bereiken en warm maken van de lopers. Maar wat is het mooi om hieraan mee te werken. En gelukkig ben ik dol op achtbanen.

Betty van Zoelen